Shenzhen AI Sektörü için 10 Milyar Yuan Fon Kuracak

Shenzhen, Yapay Zeka ve Robotik Gelişimine Milyarlarca Dolar Yatırım Yapacak

SHENZHEN, 25 Şubat (Xinhua) — Çin’in güneyindeki teknoloji merkezi Shenzhen kenti, yapay zeka ve robotik gelişimini desteklemek için yapay zeka yazılımına, donanıma ve somutlaştırılmış zekaya odaklanan 10 milyar yuan (yaklaşık 1,39 milyar ABD doları) değerinde bir sektör fonu kuracak.

Shenzhen Belediyesi, yapay zeka inovasyonunu desteklemek amacıyla 10 milyar yuanlık bir sektör fonu başlatmaya hazırlanıyor. Bu fon, şehrin küresel bir yapay zeka inovasyon merkezi olma hedefiyle başlatılacak.

Shenzhen Belediyesi yetkilileri, 4,5 milyar yuan ek fon sağlanacağını duyurdu. Söz konusu fon, işletmelerin bilgi işlem gücü maliyetlerinin yüzde 60’ını karşılayacak ve her bir işletmeye 10 milyon yuanı aşmayan kuponlar ve sübvansiyonlar sağlanacak.

Shenzhen Belediyesi Bilim ve Teknoloji İnovasyon Bürosu Direktörü Zhang Lin, şehrin küresel çapta etkili bir inovasyon merkezi olmayı hedeflediğini belirtti. Shenzhen, şeffaf, işbirlikçi ve kapsamlı bir inovasyon ekosistemi oluşturarak önemli bir inovasyon kenti olmayı amaçlıyor.

Eskiden Guangdong eyaletinde küçük bir balıkçı köyü olan Shenzhen, bugün Çin’in en dinamik ve yenilikçi şehirlerinden biri haline geldi. Kent, 2.200’den fazla yapay zeka şirketine ev sahipliği yapıyor ve akıllı çiplerden yazılım-hardware uygulamalarına kadar geniş bir yapay zeka sanayi zincirine sahip.

Çin’in yapay zeka sektörünün 2028’e kadar 811 milyar yuana ulaşması bekleniyor. Bu durum, yapay zeka ve robotik gibi alanlarda büyüme fırsatlarının artacağını ve önemli pazar potansiyellerinin ortaya çıkacağını gösteriyor.

Related Posts

IMF’den Türkiye değerlendirmesi: ‘Öngürülemeyen şoklara açık…’

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Kammer, Türkiye ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahmininin yukarı yönlü revize edilmesinin nedenlerini paylaştı. Kammer ayrıca dezenflasyon sürecinin daha hızlı gerçekleşmesi gerektiğini ve bunun da daha sıkı bir makroekonomik politika bileşimini gerektirdiğini belirtti.

Ticaret Bakanı Bolat, ABD’li mevkidaşı ile görüştü

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD Ticaret Bakanı Howard Lutnick ve ABD Ticaret Temsilcisi Büyükelçi Jamieson Greer ile Türkiye ve ABD arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla çevrimiçi görüşme gerçekleştirdi.

Trump teklifi yaptı, Çin ilk adımı attı

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile müzakere etmek istediğini söylemesi üzerine Çin’den ilk somut adım geldi. Çin, ABD’den ithal edilen ürünlerden bazılarına, yüzde 125 gümrük vergilerinden muafiyet sağlanmasını onayladı.

Mevduat faizinde yeni rekor: 1 Milyon TL’nin getirisi fırladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) geçen hafta politika faizini artırmasından sonra, bankalar arası rekabet yeniden hız kazandı. Haftanın son işlem gününde, bazı bankalarda mevduat faizleri yüzde 52 seviyesine kadar yükseldi. 32 günlük vadede 1 milyon TL’nin getirisi de belli oldu.

MASAK: Türkiye kara para ağına sürüklenmiyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) “Türkiye kara para ağına sürükleniyor” iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Türkiye’nin kara para ile mücadelede uluslararası standartları karşıladığına dikkat çekildi. MASAK, POS cihazları üzerinden suç gelirlerinin aklanmasını engellemek amacıyla yeni tedbirler aldığını ve denetimlerin artırıldığını duyurdu.

Avrupa hisseleri, Çin-ABD ticaret gerginliğinin hafiflemesiyle yükseldi

ABD ile tarife restleşmesi içindeki Çin’in bazı yarı iletken kategorilerindeki ithal ürünlere getirdiği ek yüzde 125 vergiyi kaldırdığı öne sürüldü.