Korkutan Sıcak Hava Dalgası: 1 Haftada 3. Turist Ölümü

Yunanistan’ın Mathraki adasında bir Amerikalı turist hayatını kaybetti. Bu, son bir haftada yaşanan üçüncü turist ölümü. Ülke, olağanüstü sıcak hava dalgası ile mücadele ederken, sıcaklıklar 40 dereceyi aştı.

Yunanistan genelinde, sıcaklıkların etkisiyle kaybolma ve ölüm vakaları artarken, Hollandalı bir turistin Samos adasında ölü bulunması ve Girit’te iki dağcının cansız bedenine ulaşılması, ülkenin farklı bölgelerindeki tehlikeleri ortaya koyuyor.

Sikinos adasında kayıp olan iki Fransız kadın ve Amorgos’ta aranan 59 yaşındaki Amerikan polisinin durumu ise hala belirsizliğini koruyor. Yetkililer, arama operasyonlarına drone ve kurtarma köpekleriyle destek veriyor.

İngiliz TV sunucusu Michael Mosley’in Symi adasında yalnız yürüyüş yaparken kaybolması ve ölümü, sıcak hava koşullarının tehlikelerini bir kez daha gözler önüne serdi. Mathraki’de bulunan Amerikalı turistin cesedi, Corfu adasına götürülerek otopsi için hazırlandı.

Michael Mosley

Yunanistan’daki turizm sezonunun başlangıcında yaşanan bu trajik olaylar, sıcak hava dalgasının turistler üzerindeki etkilerini ve alınması gereken önlemleri bir kez daha gündeme getiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx