Göç İdaresi Başkanlığı, Suriyelilerin izinli giriş-çıkış sürecini paylaştı: En fazla 3 defa kullanılabilecek hak, aile reisine verilecek

Türkiye’deki Kayıtlı Suriyelilere İzinli Giriş-Çıkış İmkanı Tanındı

T24 Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, Türkiye’de ikamet eden kayıtlı Suriyelilere sağlanan izinli giriş-çıkış hakkının kullanımının başladığını duyurdu. En fazla 3 kez kullanılabilecek bu hakkın “aile reisi”ne verileceği belirtilirken, “Aile reisinin çıkış yapamayacak durumda olması halinde aile adına, ergin aile üyelerinden birisi kullanabilecek” denildi.

Suriye’de cihatçı örgüt Heyet Tahrir Şam’ın (HTŞ), Şam’ı ele geçirmesinin ardından Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkeyi terk etmişti. Bu olay sonrasında Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşleri gündeme gelmişti. İçişleri Bakanlığı, Suriyelilerin ülkelerindeki durumu öğrenmeleri ve geri dönüş için hazırlık yapmaları amacıyla izinli giriş-çıkış sürecini başlatacağını açıklamıştı.

Başkanlığın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre:

Aktif koruma altındaki Suriyelilere, ülkelerindeki güncel durumu görmeleri ve geri dönüşe hazırlanmaları için verilen izinli giriş-çıkış hakkı 1 Ocak 2025’te başladı ve 1 Temmuz 2025’te sona erecek. Bu hak en fazla 3 kez kullanılabilecek ve aile reisine verilecek. Eğer aile reisi çıkış yapamıyorsa, ergin aile üyelerinden biri kullanabilecek. İzinli çıkış-giriş işlemleri, Kilis-Çobanbey ve Hatay-Zeytindalı Kara Hudut Kapıları’ndan yürütülecek. İzinli çıkış yapanlar, çıktıkları kapıdan Türkiye’ye tekrar giriş yapmak zorundalar.

Geri dönüş hazırlığı yapmak isteyen Suriyelilerin izinli çıkış-giriş hakkı için başvuru adımları takip edilmelidir.

NE OLMUŞTU | Beşar Esad devrildi, HTŞ iktidarda; neler oluyor?

Annem Ankara: Ne dönem ne de Ankara dizisi olabiliyor!


Günün Öne Çıkan Haberleri:

Related Posts

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut’a veda: Son yolculuğuna uğurlandı

Maslak’taki özel bir hastanede bir süredir kanser tedavisi gören 53 yaşındaki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Yiğit Bulut, dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Bulut’un cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip …

Grok Avrupa’da karakolluk

Türkiye’de küfürlü cevapları tartışılan yapay zeka robotu Grok, Avrupa ülkelerinde benzer yorumları nedeniyle AB’nin de gündeminde. Polonya, Grok hakkında soruşturma talep etti. Çok sayıda Avrupa ülkesi ise kısıtlamalar üzerinde çalışıyor.

Suriye’deki askeri karargahta patlama

Suriye’nin Halep kentinde patlama meydana geldi. Patlamanın, askeri karargahta olduğu bildirildi.

ABD BM’nin Filistin Özel Raportörüne yaptırım uygulama kararı aldı

Birleşmiş Milletler (BM), ABD’nin BM Filistin Özel Raportörü Francesca Albanese’ye yaptırım uygulama kararının tehlikeli bir emsal teşkil ettiğini belirterek, “Özel raportörler ya da herhangi başka bir BM uzmanı veya yetkilisine karşı tek taraflı yaptırımların uygulanması kabul edilemez.” açıklamasını yaptı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Srebrenitsa ve Gazze vurgusu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 1995’te Srebrenitsa’da yaşananların soykırıma dikkat çekerek “Bugün harekete geçmiş olan insanlık vicdanı inşallah Gazze’de işlenen bu soykırımı da belki de çok kısa bir süre içerisinde bir soykırım olarak kabul edecek ve dünya tarihine bu şekilde kaydedecek” dedi.

Rapor: Pentagon, “savaş ve silahları finanse etmek” için özel silah şirketlerine 2,4 milyon dolar sağladı

İngiltere menşeli yayıncı The Guardian’a özel olarak sunulan çalışmada, özel silah şirketlerine aktarılan fonlar ön plana çıktı