Eylem Tok ve oğlunun ABD’deki ilk duruşması bugün: Tutukluluk gözden geçirilecek

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde ölümlü kazaya karıştıktan sonra oğluyla yurtdışına kaçan ve geçtiğimiz günlerde ABD’de yakalanan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, hakim karşısına çıkacak. Boston’daki John Joseph Moakley ABD Adalet Sarayı’nda yapılacak duruşmada, anne-oğulun Türkiye’ye iade edilene kadarki süreçte tutuklu kalıp kalmayacaklarına karar verilecek. ABD Sulh Hakimi Donald Cabell, savcının Tok ve oğlunun kaçma şüphesi bulunduğunu belirtmesi üzerine tutuklama kararı vermişti.

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Tok’un avukatı Brendan Kelley, müvekkilinin serbest bırakılması gerektiğini savunarak, Türk yasalarına göre bir ebeveyn tarafından işlendiğinde suçun cezasız kalabileceğini ve bu durumun ABD-Türkiye anlaşması uyarınca iadeye uygun olmayabileceğini iddia etmişti. Kelley, “Müvekkilim, iade edilmesi bile mümkün olmayan bir şey için gözaltında tutuluyor” demişti.

Duruşmanın, bugün TSİ 18.00’de başlaması bekleniyor.

Eyüpsultan’da, 1 Mart tarihinde yazar Tok’un 16 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur aracıyla seyir halindeyken, bir arıza nedeniyle yol kenarında park halinde bulunan ATV türü motosiklete çarpmış, kaza sonucu 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Ayrıca dört kişinin de yaralandığı olayın ardından Tok, oğlunu yurtdışına kaçırmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx