Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde Ameliyat Skandalı: Doktorun Hasta İle İlgili İddiaları

Dicle Üniversitesi Hastanesi Doktorundan Şok İddia: Hastadan Para İstemiş

Diyarbakır’da bulunan Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde bir genel cerrahi doktoru, ameliyat ettiği hastadan 90 bin lira talep ederek, bu parayı bir kuyumcu IBAN’ına yatırmasını istemiş. Hastanın savcılığa şikayette bulunması üzerine yaşananlar ortaya çıktı.

Aşırı kilo kaybı sonrasında sarkan derilerini düzeltmek isteyen 33 yaşındaki Berivan Önder, Genel Cerrahi Profesörü Burak Veli Ülger tarafından ameliyata alındı. Ancak ameliyat sonrasında sorunlar yaşayan Önder, doktorunun ilgisiz davrandığını öne sürüyor. Önder, ameliyat öncesinde doktorun kendisinden talep ettiği 90 bin lirayı kuyumcu hesabına yatırdığını iddia ediyor.

Berivan Önder, yaşadığı sıkıntıları şu şekilde anlattı: “Operasyon sonrası vücudumda düzensizlikler fark ettim. Doktoruma durumu ilettim ancak herhangi bir yardım alamadım. Hukuksal süreç başlatarak adalet arayışına girdim. Şu an tekrar ameliyat olmam gerekiyor ancak maddi ve manevi olarak zarar gördüğüm için bu mümkün değil.”

Hastane yönetimi ise konuyla ilgili soruşturma başlattıklarını açıkladı. Soruşturmanın sonucu merakla bekleniyor.

Ameliyat skandalıyla ilgili detaylar için buraya tıklayabilirsiniz.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / RIDVAN KILIÇ – Sağlık

Related Posts

Adet kanamalarınız uzun sürüyorsa dikkat: Hastalığın ilk işareti olabilir

Adet kanamalarınız normalden uzun sürüyorsa bu durumu hafife almayın. Kadınların yüzde 10 ila 24’ünü etkileyen rahim polipleri, Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mert Yeşiladalı, sorunun çoğu zaman adet düzensizliği, ara kanama ve özellikle yoğun adet kanamalarıyla kendini gösterebileceğine işaret etti.

Uzmanı açıkladı: Lenfödem mi selülit mi?

Lenfödemin ilerleyen aşamalarında hastalarda hareket zorluğu ve yaralar içinde kalan kollar ve bacakların görebildiğine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Deniz Çevirme, “Lenfödem sinsi-ilerleyici, kronikleşen ve ileri evrelerde tedavi edilmesi zorlaşan bir hastalıktır. İşte bu nedenle erken evrede tanınması çok önemlidir” dedi.

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Uzmanı açıkladı: Tansiyon hastalarının yarısı hasta olduğundan habersiz

Sağlık Bakanlığı’ndan yeni program: ‘Sağlıklı Yaşlanma’

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, yaşlı bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve yaşlanırken sağlıklı kalabilmelerini desteklemek amacıyla “Sağlıklı Yaşlanma” programını hayata geçireceklerini belirtti.

HIV tedavisinde devrim niteliğinde yöntem: ‘Hepimizi şaşkına çevirdi’

Avustralya’daki bilim insanları, HIV’in bağışıklık sistemi ve ilaçlardan gizlendiği beyaz kan hücrelerinde görünür hale getirilmesini sağlayan devrim niteliğinde bir yöntem geliştirdi. Melbourne’deki Peter Doherty Enfeksiyon ve Bağışıklık Enstitüsü’nde yürütülen çalışma, HIV tedavisinde umut vaat eden bir adım olarak değerlendiriliyor.

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor