ASO Başkanı Ardıç: Ekonomi yönetiminin attığı adımları yakından takip ediyoruz

ASO’nun mart ayı meclis ile 2. ve 3. OSB Müteşebbis Heyet Müşterek toplantıları, Oda binasında gerçekleştirildi. Ardıç, burada yaptığı konuşmada, dünyanın giderek çok kutuplu bir yapıya dönüştüğünü belirterek, ABD’nin Avrupa’dan uzaklaşmasının, kıtanın güvenlik anlayışında köklü değişimlere sebep olabileceğini söyledi.

Avrupa’da dengelerin hızla değiştiği bu dönemde Türkiye’nin kritik rol oynayabileceğine dikkati çeken Ardıç, “Ülkemizin stratejik önemi, sadece coğrafi konumuyla sınırlı değil. Enerji, savunma, ticaret ve diplomasi gibi alanlarda da büyük etki alanına sahibiz. Bu nedenle, küresel güç dengeleri içerisinde her zaman kritik aktör olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Ardıç, güvenlik, ticaret, enerji ve göç gibi alanlarda Türkiye’nin stratejik konumunun, Avrupa için vazgeçilmez olduğuna işaret ederek, Avrupa Birliği’nin, iyi niyet göstergesi olarak uzun zamandır devam eden vize sorununu çözmesi ve Gümrük Birliği’ni revize etmenin yolunu açması gerektiğinin altını çizdi.

Türkiye’nin, jeopolitik konumu itibarıyla Avrupa ve Asya’nın lojistik üssü haline gelebilecek eşsiz bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Ardıç, “Bu potansiyeli realize etmek için dijital altyapımızı ve ulaştırma ağımızı geliştirmeliyiz. Anadolu sanayisini, dış pazarlara bağlayacak liman ve altyapı yatırımlarını hızlandırmalıyız. Yurt içi ve uluslararası lojistik kapasitemizi genişletirken, çevresel etkilerini de göz önüne alarak kesintisiz taşımacılık sistemlerimizi geliştirmeliyiz.” ifadesini kullandı.

Ardıç, sürdürülebilir ve dengeli büyüme için yatırım ortamının iyileştirilmesi ve finansmana erişimin kolaylaştırılmasının, Türkiye’nin uzun vadeli büyüme potansiyeline olumlu yansıyacağını aktararak, sözlerine şöyle devam etti:

“Üretimin yeniden ivmelenmesi için her zaman belirttiğim gibi rasyonel ekonomik politikalar ve yapısal reformlar artık çok daha önemli. Özel sektör ve kamu işbirliği ile daha güçlü bir sanayi ekosistemi oluşturmamız gerekiyor. Bununla birlikte, özellikle yüksek enflasyon, finansmana erişim zorlukları ve küresel tedarik zincirlerindeki aksaklıklar yakından takip edilmeli. Bu noktada, sanayimizin ihtiyaç duyduğu destek sisteminin etkinliği artırılmalı ve kalıcı çözümler üretilmelidir.”

“Ekonomi yönetiminin attığı adımları yakından takip ediyoruz”

En büyük umutlarının, 2025’in ardından yatırım, üretim, istihdam ve ihracatın artarak ekonominin güçlenmesi olduğunu bildiren Ardıç, şunları kaydetti:

“Güven ortamının tesis edilmesi ve belirsizliklerin ortadan kalkması, ekonomimizin dengeye gelmesinin temel şartıdır. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinatörlüğündeki ekonomi yönetimimize güvenimiz tamdır. Uygulanan rasyonel politikalarla enflasyon hedeflerimize yaklaşırken, makroekonomik istikrara ulaşma yolunda bir umut ışığı belirmiştir. Geçtiğimiz hafta yaşanan gelişmelerin ardından ekonomi yönetimimizin piyasalardaki hasarı onarmak, dalgalanmaları yumuşatmak ve güveni tesis etmek yönünde attığı adımları yakından takip ediyoruz. En büyük temennimiz, uygulanan rasyonel politikalar sonucunda makroekonomik hedeflerimize ulaşma yolunda tünelin ucunda gördüğümüz umut ışığının devam etmesidir. Son bir haftada yaşanan gerginliğin, toplumumuzun tüm kesimlerinin tatmin olacağı itidalli bir anlayışla son bulacağını ümit ediyorum çünkü başta biz sanayiciler olmak üzere hiç kimsenin, ödenen bedellerin boşa gitmesine, her şeyin başa dönmesine dayanacak gücü de imkanı da kalmamıştır. Tek bir vatanımız var ve Ulu Önderimiz Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda ülkemizi parlak bir geleceğe taşımak hepimizin sorumluluğudur.”

Related Posts

Küresel piyasalarda risk iştahı arttı: Trump’tan Kanada ve Avrupa’ya yeni vergiler

Küresel piyasalarda Fed’in faiz indirimine gideceğine yönelik beklentiler risk iştahını artırırken Avrupa ve Asya borsalarında Trump’ın tarifelerinin negatif etkisi hakim. Yurt içinde ise TCMB’nin ödemeler dengesi verileri izlenecek.

NVIDIA hissesi tarihte bir ilke imza atarak rekor seviyeye yükseldi

Hisse, Microsoft ve Apple gibi dünya devlerini geride bırakmayı başardı

Moğolistan’da yıllık enflasyon geriledi

Moğolistan Ulusal İstatistik Ofisi’nin verilerine göre, Haziran ayında enflasyon oranı bir önceki ay olan yüzde 8,3’ten yüzde 8,2’ye düştü. Bu yavaşlamada, alkollü içecekler ve tütün (yüzde 3,7), konut ve kamu hizmetleri (yüzde 21), ev eşyaları ve …

Bira ve viski zamlandı. Bakkal fiyatı bile ‘pes’ dedirtti

Alkol fiyatları cep yakıyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, Tuborg ve Pernod Ricard Türkiye alkol gruplarına zam geldiğini duyurdu. Sosyal medya üzerinden açıklanan yeni fiyatlar, tüketicileri şaşırttı. Tuborg’un …

Passolig’le maçlara gidecekler dikkat! Yeni karar açıklandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-2026 sezonuyla birlikte Passolig uygulamasında artık çipli sisteme geçildiğini ifade tti. Taraftarların Süper Lig ile 1. Lig maçlarına çipli T.C. kimlik kartlarıyla giriş yapabileceğini duyurdu. ELEKTRONİK BİLET …

Mazot koptu gidiyor: Litresi 55 TL’yi aştı

Akaryakıt fiyatları yeniden alev aldı. Döviz kuru, ham petrol fiyatları ve ÖTV artışları derken; 9 Temmuz itibarıyla motorine gelen 1,20 TL’lik yeni zamla birlikte, litre fiyatı birçok şehirde 55 TL’nin üzerine çıktı.