30 yıllık ahşap oyuncak ustası sıfır atığa destek oluyor

Ahşap oyuncak ustası Ali Akbey, mesleğe ilkokul yıllarında marangoz abisinin yanında çırak olarak başladı. Çankaya’daki atölyesinde yaklaşık 30 yıldır kızılağaç, ıhlamur, kayın ve kavak ağaçlarını oyuncağa dönüştürüyor.

Akbey, ürettiği oyuncakların tamamının sıfır atık kapsamında olduğunu söylüyor. “Mobilyacıların kullandığı ağaç atıkları, kapı veya pencere atıkları oyuncağa dönüşebilir. Bir sandalye ayağı, topaca da başka bir figüre de rahatlıkla dönüşebilir. Böylece hem çocuklar sıfır atığın önemini öğrenmiş olur hem de ağaçlar bir sonraki nesle aktarılmış olur ve yaşamaya devam eder.”

Akbey, katıldığı çeşitli etkinliklerde çocuklara, oyuncak yapımının aşamalarının yanı sıra sıfır atığın önemini anlatıyor. Gelecek nesillere ahşap oyuncak üzerine eğitim verilmesini istediğini belirtiyor.

Ali Akbey, geleneksel ahşap oyuncakçılığın sıfır atık üzerine kurulduğunu, oyuncak üretmek için bir ağacın kesilmesine gerek olmadığını söylüyor.

Akbey, “Ahşap oyuncaklar, çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeye yardımcı olur. Ayrıca, sıfır atık konusunda farkındalık yaratarak çevreye de katkı sağlar” dedi.

Akbey’in yaptığı oyuncaklar, Türkiye’nin yanı sıra yurt dışında da ilgi görüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx